Gardiner till gröna väggar

Gardiner till gröna väggar

Välj rätt färg på dina gardiner för att få ut det mesta av din gröna vägg.

Gardiner kan vara ett underbart tillägg till hemmet. Och när det gäller att matcha ihop ett par gardiner med en grön vägg är det viktigt att färgerna går bra ihop för att få en sådan bra kombination som möjligt. Gröna väggar är en trend som har blivit allt mer populära de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. De ger en omedelbar känsla av friskhet och liv till vilket rum som helst.

Välj mönstrade gardiner för en mer livfull känsla

Mönstrade gardiner är ett bra val när det gäller gröna väggar. Eftersom det ger ytterligare liv och rörelse till rummet. De olika mönstren kommer att skapa en intressant kontrast till den enfärgade väggen, vilket också gör att rummet känns mer spännande. Om du vill ha en mer minimalistisk stil kan du välja ett enkelt mönster. Medan mer livfulla mönster passar bra i livliga rum.

"Välj färg med omsorg för att skapa en harmonisk look"

När du skall välja färg är det viktigt att du tänker på färgkombinationen. Vad kommer att passa med din gröna vägg? En viktig regel att följa är att välja en färg som ligger mitt emot den gröna färgen på färgskalan. Mörka och varma färger som rött, orange och gult kommer att skapa en kontrast, medans ljusa och kalla färger som blå och lila kommer att skapa en mer avslappnad känsla. Ett exempel här är den vita färgen, det skapar en avslappnad känsla av lite ljus.

"Om du vill ha mer färg – välj gardiner i olika färger"

Om du vill ha mer färg i ditt rum än vad gröna väggar och en enfärgad gardin kan erbjuda, kan du välja gardiner i olika färger. En bra idé är att välja färger som komplementerar den gröna färgen på väggen. Tänk på färgskalan och välj färger som är motsatta eller närliggande till den gröna färgen. Detta kommer att skapa en harmonisk och intressan känsla i rummet. Du kan också välja en ombre-effekt med gardiner som går från ljus till mörk, eller vice versa, för att skapa en dynamisk och livfull look.

Materialet på gardiner till dina gröna väggar

Materialet är också en viktig aspekt att tänka på. Välj ett tyngre material i mörkläggning eller sammet för att få den där lyxiga känslan, och för att skapa en mer kompakt känsla. Eller välj skira gardiner i form av linne och spets för att få en öppen känsla av mer frihet och natur. Beroende på valet av materialet kan känslan förändras en hel del.

Tänk på solljuset innan du väljer material. De tyngre gardinerna kommer att stoppa ljuset från att komma in medans de skira gardinerna låter mer ljus komma in.

Det sista tipset vi vill ge dig är nyanser. Tar vi ett exempel så kommer en ljus nyans  ge en helt annan känsla än vad en mörk nyans ger ett rum. Tar vi bruna toner så kommer en mörk nyans skilja sig stort från vad en ljus nyans gör.

Sammanfattning

Valet av gardiner i olika färger kan i ett rum med gröna väggar skapa en harmoniskt och intressan känsla. Välj mellan ljusare färger och mörka nyanser för att skapa den känsla du är ute efter i hemmet.

Gardinerna ska komplettera övrig inredning och höja hela stämningen i hemmet.

Tänk också på materialet innan du handlar. Låt frågan "hur mycket solljus vill jag släppa in" leda tankeprocessen i denna fråga.

 2023-04-23

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)