Gardiner till beiga väggar

Gardiner till beiga väggar

Som vi har sagt många gånger här på Trendcarpet, så är gardiner en viktig del av inredningen. Gardinen är en del av rummets känsla och dit val av gardin kommer att påverka både stil och stämning. Frågan är dock, vad skall man ha för gardiner till ett hem med beiga väggar? Detta är vad vi kommer att gå igenom i denna artikel.

Den beige färgen är en modern och snygg färg att ha i hemmet. Och det är inte svårt att förstå varför. Färgen är neutral och ger en varm och inbjudande känsla, samtidigt som den är mjuk och avslappnande. Dessutom är beige toner enkel att matcha med andra färger, vilket gör att det blir lätt att kombinera ihop med andra möbler och färger medans det också skapas en harmonisk inredning.

Gardiner_till_beige_vagg

För att få en harmonisk inredning är det viktigt att du väljer gardiner som matchar den beiga färgen men också nyansen på beige som du har hemma. Att skaffa en i samma ton är alltid en säker vinst. Detta betyder att du väljer gardiner i samma nyans som väggen. Gör du såhär resulterar det i att gardinerna blir en naturlig del av rummets utseende, samt skapar en varm och inbjudande känsla.

Självklart kan du välja gardiner i andra färger också. Vad sägs om en ljus färg för att skapa en fin ljus kontrast? Färgerna vitt och creme ger ett friskt och luftigt intryck samtidigt som de understryker väggens varma ton. Grejen med denna typ av färg är att den är superenkel att matcha ihop med de andra färgerna på andra möbler i hemmet.

Eller varför inte skapa en vacker kontrast? Genom att köpa ett par mörkblåa eller gråa gardiner kan du skapa en fin kontrast som står ut. Medans allt annat är utav den ljusare färgen kan gardinerna vara mörka.

Färg är inte det enda du skall tänka på. Beroende på vilket material du väljer kan det göra stor skillnad i inredningen. Gardiner i tyngre material som sammet eller siden ger ett mjukt och elegant intryck, och det passar utmärkt bra till de beiga väggarna. Lättare material så som linne eller bomull ger ett friskt och luftigt intryck, och är självklart också ett bra alternativ till väggen.

Gardiner_till_beige_vagg

Valet av material kommer också påverka hur mycket ljus du kommer att släppa in. Vita gardiner i olika material kommer släppa in olika mycket solljus.

Nu vidare till olika stilar. Det finns många olika stilar att välja mellan när det kommer till gardiner, det finns allt från enkla och stilrena till mer dekorativa och mönstrade gardiner. Om du vill ha en enkel och stilren inredning är det bäst att välja en enkel och stilren gardin.

Vill du däremot ha en inredning som är lite mer dekorativ kan du istället välja mönstrade eller dekorativa gardiner som matchar din beiga vägg.

En annan grej vi på Trendcarpet vill att du tänker på är hur du hänger upp gardinen. Hade du tänk hänga den på väggen? Eller varför inte ännu bättre, köp en gardin som du hänger i taket. Detta kommer att skapa en magnifik stor vägg gjord på en gardin som skapar en vacker stor detalj i hemmet.

Gardiner_beige_vaggar

Sammanfattning

Om du nu har beiga väggar och söker efter rätt gardiner. Tänk då på färgen och materialet som kan passa bra till väggen. Du kan välja mellan att ta en färg som understryker den varma beiga tonen. Eller så väljer du en som kommer att skapa en fin kontrast i hemmet.

Du kanske vill ha neutrala färger så att det går ton i ton med väggen. Välj då en färg med en ljus nyans.

 2023-04-25

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)