Gardiner Snedtak

Gardiner Snedtak

Vill du skapa ett mer ombonat rum med hjälp av rätt gardiner i ditt rum med snedtak?

Om du har ett rum med snedtak vet du nog hur svårt det är att inreda det bra med rätt gardiner som passar. Men med kreativitet kan du få det att se fantastiskt ut. Att sätta gardiner i snedtak är ett bra sätt att skapa en mer ombonad känsla i rummet, medans du också täcker lite av insikten och kan hindra solljus från att komma in. I denna artikel kommer du att lära dig olika sätt och olika stilar som du kan använda dig av till ett rum med snedtak. Så att du får det att se så bra ut som möjligt.

Gardiner-till-snedtak

Gardiner till ditt snedtak

Se till att du väljer rätt färg och tyg.

Vad gillar du för typ av tyg? Gillar du tunnare tyg som linne? Eller är du mer intresserad i ett tjockare tyg som sammet? Ett tunt tyg kommer att släppa in mer ljus och få rummet att se mer friskt ut. Medans ett tjockare tyg kommer att stänga ute solen och skapa en mer kompakt känsla i hemmet. Beroende på detta val kommer det att ge olika känslor i hemmet. Sammet är mer lyxigt, medans linne är naturligt.

Vill du ha tunt tyg väljer du linnegardin eller spetsgardin.

Föredrar du däremot tjockt tyg kan du välja mörkläggningsgardiner eller sammetsgardiner.

Nu vidare till färg

Se till att färgen du väljer passar bra ihop med resten av rummets inredning. Du kanske kör liknande färger fast i en annan nyans, eller så kör du på motsatsen och skapar istället en kontrast med gardinen. Eller varför inte kombinera rätt färg med stilen du vill framföra i hemmet? Du kanske vill ha en bohemisk inredning eller modern minimalistisk stil, detta kan en gardin absolut hjälpa till med att framföra. Låt gardinerna styra upp den känsla och stil som du vill ha. Rätt gardin till rätt inredning kan skapa en riktigt bra kombination.

När vi pratar färg är det viktigt att gardinen passar övrig inredning i hemmet. Färgen kan verkligen make or break it. Nyansen på färgen är viktigt. Vill du skapa en hörna vid snedtaket kan du köra på en mörkare nyans, då detta kommer att skapa en mer kompakt känsla. Medans ljusare nyanser skapar mer öppenhet och friskhet. Vilket ibland kanske inte är lika mysigt. 

Eller varför inte skaffa en gardin med ett fint mönster på? Hittar du rätt mönster kan det bli väldigt bra!

Gardiner snedtak fönster

När du skall hänga upp dina gardiner i snedtak är det viktigt att du gör det rätt. En bra ide är att hänga gardinerna så att de når hela fönstret, även om det gör så att det är längre på ena sidan än andra sidan. Det viktiga här är också att du använder en gardinskena som passar snedtak, då detta är nyckeln för att få kombinationen att se så bra ut som möjligt. Detta gör annars att gardinen inte får stå lika mycket som den förtjänar.

Hur påverkar gardiner ljuset i hemmet?

Som vi nämnde tidigare så spelar valet av tyg stor roll när det kommer till solljus. Vill du släppa in ljus i rummet väljer du en gardin med tunnare tyg. Vill du däremot stoppa ljuset från att komma in köper du en gardin med tjockare tyg, t.ex.: Mörkläggningsgardiner.

Sammanfattning gardinskena snedtak

Att ha gardiner i snedtak är en unik inrednings stil som funkar bra om du får till den bra. Tänk på att även matcha färgen med andra färger i rummet. Du kan även matcha mönster med varandra. Eller varför inte skapa en fin kontrast?

Tänk också på att hänga upp gardinen med rätt typ av skena som passar för snedtak.

Du kan även trycka dig in på de olika gardinerna vi har i kategorierna för att se mer inredningstips och för att se lite mer information om respektive gardin.

 2023-04-24

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)