De bästa utomhusmattorna att ha i sommar

De bästa utomhusmattorna att ha i sommar

Nu när sommaren är på väg förändras vädret. Det är dags att vara ute och njuta av solskenet istället för att sitta inomhus. Alla kan njuta av att ta det lugnt ute utan att offra inomhusens bekvämlighet. Därför skapar du ett utomhusutrymme som kan efterlikna ditt inomhusutrymme så nära som möjligt, det är en trevlig sak att tänka på och skapa. En sak som verkligen kan förbättra din utomhusupplevelse är att ha en bra utomhusmatta. Mattor lägger till stil, karaktär och färg till vilket utrymme det än upptar.

När vi tänker på utomhus och mattor hoppar våra tankar vanligtvis till ”välkomna”-mattor. Mattor de senaste åren är dock mycket robustare och är gjorda av material som kan hantera de olika elementen bättre. Här kommer jag att föreslå de bästa mattorna att ha ute på en uteplats eller balkong för att förbättra din utomhusupplevelse.

Sisalmattor

Sisalmattan är robusta mattor som har en bra design och färg. Dessa mattor är handvävda och gjorda av naturfibrer. De är inte bara bra utomhus, utan de är också extremt miljövänliga. Även om du måste vara försiktig, eftersom de inte är speciellt regnbeständiga och kan sakta försämras över tid om de blir våta under långa perioder. Om du letar efter en miljövänlig matta som är robust och ser bra ut att börja med så kan det verkligen inte gå fel med en sisalmatta.

Jutemattor och Hampamattor

Jutemattor är stark, cool och prisvärd. Inte bara det, utan mycket som sisalmattan, är jutduken tillverkad av naturligt vuxna fibrer som kommer från den indiska subkontinenten vilket gör mattan till ett miljövänligt alternativ. Mattorna är elastiska, robusta och bäst av allt ser de bra ut. Dessa mattor klarar säkert ett tidstest på vilken uteplats eller balkong du än placerar dem på.

På senare tid har mattor av hampa blivit alltmer populära. De tillverkas också miljövänligt och är mattor gjorda av naturfibrer. Dessa mattor är mycket prisvärda och rekommenderas för dem som är på väg att köpa en matta att placera utomhus.

 

Athenmattan

Athennmattan är definitivt den snyggare av dessa tre. Denna matta är vävd förhand i Indien och tillverkad av 100% ull. Även om det kanske inte slår dig som ett självklart val för utomhusmattan så kan den med rätt vård lämnas ute, men endast under de torra sommarmånaderna. Om du letar efter en matta som kan lämnas ute i regnet så är en plastmatta ett mer lämpligt val för dig.

Några snabba tips för en matta att ha utomhus

● Även om naturfibrer är robusta och hållbara kan de inte hantera regnet så bra. Dessa mattor är bäst för de torra sommarmånaderna eller för täckta uteplatser och balkonger.

● Rengör spill så snart vätskan kommer på mattan. Under de varma sommarmånaderna kan ett spill snabbt torka till en envis fläck som kommer att bli svår att ta bort i framtiden.

● Bladblåsare är utomordentligt bra för att bli av med damm och smuts som ackumuleras. De gör det mindre svårt att bibehålla din matta.2019-06-04

Mattor

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)