Bilmatta

En barnmatta med bilbana är det perfekta valet för både lek, inredning och komfort. I syntetisk ull blir de dessutom lättskötta och tåliga så att bilmattan kan användas under hela barnets uppväxt utan problem. Här på Trendcarpet har vi samlat flera olika varianter av bilmattor för barn för dig som är på jakt efter en lekfull och härlig matta till barnrummet.

Visa fler filterVisa färre filter
Färg
Längd
Bredd
Pris
Sortera efter

Aktiva filter:

Rensa allt

Bilmattor – en lekfull klassiker i barnrummet

Precis som i andra delar av huset, bidrar mattor med en varm och inbjudande känsla även i barnens rum. Särskilt med tanke på hur mycket tid barn spenderar på golvet medan de leker. Att ha ett mjukt, bekvämt och praktiskt underlag att sitta eller krypa på bidrar till en trevligare miljö för lek till dina barn. Dessutom finns det mattor speciellt framtagna för barn, som främjar deras kreativa fantasi och lekfulla aktiviteter. En av de mest klassiska varianterna är typen av barnmatta som har motiv i form av en bilbana. Dessa bilmattor går att hitta i olika storlekar, samt många olika färgsättningar och detaljer.

Barn älskar bilmattor! De här mattorna är med sina klara färgkombinationer och fantasifulla mönster designade just för att tilltala och underhålla barn som tycker om att leka med bilar, dockor, djur och andra figurer som passar i barnets värld på bilmattan. Med en bilmatta mitt på golvet kommer ditt barn leka i timmar, själv eller med andra barn, och det finns egentligen inga gränser för hur de kan använda den. Här kan de bygga upp egna LEGO-städer, ha biltävlingar, leka brandbil eller ambulans. Det finns till och med barnmattor med bilbanor som går genom skog och landsbygd, där barn som tycker extra mycket om djur kan placera ut leksaksdjur i hagarna. En bilmatta för barn är med andra ord inte bara en leksak i sig – utan det är en matta som uppmuntrar barn att expandera sin lek och genom fantasin ta den till helt nya nivåer.

Material på Trendcarpets bilmattor

Barn är känsliga för allergener och spenderar dessutom mycket av sin tid på golvet. Därför är det extra viktigt att mattor gjorda för barnrummet är mjuka, lätta att rengöra, men också gjorda i material som är extra snälla mot allergiker. De bilmattor du hittar hos oss på Trendcarpet är maskinvävda i 100 % syntetisk ull – ett material som är lättskött, samt avvisande mot damm och ludd.

Skötselråd

Mattor för barn är gjorda för att hålla sig fräscha och fina länge, men det förutsätter givetvis att du håller efter den på rätt sätt. Våra maskinvävda bilmattor i syntetisk ull går oftast att tvätta i maskin eller rengöras i duschen, men det är likväl alltid bäst att du läser de medföljande tvättråden innan du tvättar mattan första gången. Då får du exakta anvisningar för den specifika bilmattan du köpt.

Goda råd är också att löpande underhålla mattan genom regelbunden dammsugning, samt genom att skaka av den. Tänk även på att alltid ta bort fläckar direkt om ditt barn råkar spilla något eller till exempel tappa en tuschpenna på mattan. Oftast räcker det med att badda bort fläcken med ljummet vatten och en gnutta diskmedel när det handlar om mattor av syntetisk ull, men det finns även fläckborttagningsmedel anpassat för textilier.

Anledningar att välja en bilmatta till barnrummet

Fördelarna med en barnmatta med motiv av en bilbana är många. Faktum är att en matta av det här slaget har långt fler funktioner än att bara vara en fin inredningsdetalj i barnrummet, men vissa av dessa fördelar kanske inte är de första du kommer att tänka på. Därför har vi listat fler goda anledningar att välja just en bilmatta:

  • Passar barn i alla åldrar. Det spelar ingen roll om barnet är ett eller tio år – när du köper en bilmatta har du investerat i en matta som är till glädje för barnet i många år framöver.
  • Främjar social lek. Har du ett barn som gärna leker ensam är en bilmatta ett fantastiskt verktyg för att använda fantasin. Men det är också en matta som främjar barns utveckling av social förmåga, då den skapar utrymme för många barn att leka samtidigt.
  • Förbättrar ljudbilden. Mattor i rummet är ett välkänt sätt att förbättra ett rums akustik. Bilmattan kommer alltså både dämpa eko i barnets rum, men även fungera ljuddämpande utåt – vilket kan vara skönt för grannar eller andra i hushållet när barnens lek blir extra högljudd.
  • Ökar säkerheten. De allra flesta bilmattor och mattor för barn har en baksida i ett material som håller den stilla på golvet. På så vis minskar risken för att halka, vilket är en bra egenskap för en matta i just barnrummet eftersom barn ibland leker vilt. Det är dessutom en fördel om mattan stannar på plats när det pågår ett livsviktigt bilrace!
  • Enkla att förvara. Vill du inte ha bilmattan framme i rummet hela tiden? Inga problem! Praktiskt nog är bilmattor enkla att rulla ihop och förvara i exempelvis ett skåp eller förråd utan att ta upp mycket plats.

Bilmatta barnrum

En bilmatta barnrum fanns säkerligen i ditt barnrum när du var liten, eller i ett rum på förskolan exempelvis. Den lyxen bör du även vilja ge ditt eget barn. En bilmatta barnrum inspirerar nämligen inte bara till lek och bus, utan de är dessutom otroligt söta att titta på.

Fördelar med en bilmatta barnrum

En bilmatta barnrum har även praktiska fördelar såsom att den håller ditt barn tryggt. Den är skön att gå på och motverkar skador om barnen skulle ramla och slå sig. Dessutom håller en bilmatta barnrum rummet varmt och rent från damm. Den får akustiken att hålla sig på en lagom nivå.

Mest visade produkterna
Mest sålda senaste 7 dagarna

» TREND 2024 ☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY »

Vi rekommenderar: Populära Shaggy-mattor

Mattor

Rum

Färg

Storlek

Stil

TC Home

Kundservice

Information

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)